کتلت از غذاهای محبوب در میان کودکان و بزرگسالان است. این غذا طبخ و انواع مختلفی دارد و می توان آن را متناسب با ذائقه هر فرد با مواد دلخواه درست کرد. همچنین این غذا با تغییراتی می تواند غذای لذیذی برای افراد وجترین باشد. تنها کافی است به جای هر نوع گوشتی از سویا در مواد اولیه کتلت استفاده کرد.
کتلت با پودر سوخاری
مواد اولیه برای تهیه کتلت با پودر سوخاری
گوشت چرخ کرده: 300 گرم
سیب زمینی: 4 عدد متوسط
پیاز: یک عدد متوسط
تخم مرغ: 2 عدد
آرد سوخاری: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
آرد نخودچی: 2 قاشق غذا خوری
مراحل و طرز تهیه کتلت با پودر سوخاری
ابتدا در ظرفی پیاز ها را با رنده ی ریز رنده می کنیم، سپس آب پیاز ها را می گیریم و آن را دور می ریزم و پیاز ها را نگه می داریم.
سیب زمینی ها را پس از پوست کندن رنده می کنیم. آب سیب زمینی ها را مثل پیاز جدا می کنیم.
در این مرحله گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز و سیب زمینی اضافه می کنیم. کاملا مواد را داخل هم مخلوط می کنیم. به مدت 5 دقیقه مواد را به خوبی باید ورز داد.
بهتر است برای آن که چسبندگی مواد کتلت کم شود، به آن حتما 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی اضافه کنیم.
در ماهیتابه ای مقداری روغن می ریزیم و می گذاریم بر روی حرارات تا کاملا داغ شود.
تا زمانی که روغن داغ شود کتلت ها را در قالب می ریزیم یا به روش قدیمی با دست به آن ها شکل می دهیم.
برای آن که کتلت ها هنگام سرخ شدن به ماهیتابه نچسبند و همچنین آب باقی مانده داخل مواد گرفته شود، پس از آن که به کتلت ها شکل دادیم آن ها را در پودر سوخاری می خوابانیم.
پس از داغ شدن روغن، کتلت ها را داخل ماهیتابه می گذاریم و با دمایی متوسط هر دو طرف کتلت ها را سرخ میکنیم.
نکات آشپزی:
آرد سوخاری علاوه بر سهولت در سرخ کردن کتلت ها، باعث ترد تر شدن آن می شود.
میزان آرد نخودچی با میزان موادی که به کار می بریم می تواند تغییر کند.
بهتر است برای آن که آب سیب زمینی و پیاز ها کاملا گرفته شود، از یک پارچه ی نخی استفاده کنیم یا می توان از یک صافی بسیار ریز نیز کمک گرفت.
سیب زمینی ها را هم می توان به صورت خام رنده کرد هم به صورت آب پز شده به غذا اضافه کرد. اما این نکته قابل ذکر است که سیب زمینی آب پز شده هنگام سرخ شدن، روغن بسیاری را جذب خود می کند.
پس از سرخ شدن بهتر است برای گرفتن باقی روغن ها، کتلت را بر روی پد مخصوص جاذب روغن قرار دهیم.
علت گرفتن آب پیاز و سیب زمینی این است که اگر این مایعات در مواد کتلت باشند باعث وا رفتن کتلت هنگام سرخ شدن می شود.
در هنگام سرخ کردن هیچ وقت شعله زیاد نباید باشد؛ چرا که لازم است داخل کتلت نیز مغز پخت شود