کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، اطلاق میشود. این تعریف همچنین با توجه به میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است. فعالیت جنسی در بعضی مردان به گونه ایست که ممکن است از نظر بقیه کم به نظر برسد. مشکلات میل جنسی بر درصد کمی از مردان در کل جامعه تأثیر میگذارد. میل جنسی عمدتاً یک پدیده هورمونی و مغزی است. میل جنسی به سطح طبیعی تستوسترون (هورمون مردانه) در خون و جذابیت فرد مقابل مورد نظر نیاز دارد.
چه مواقعی برای درمان کاهش وزن ناگهانی به پزشک مراجعه کنیم؟
نوسان وزن بدن عادی است. با این حال، اگر بدون تغییر عادتهای خود، در حال از دست دادن وزن هستید، ممکن است چیز دیگری اتفاق افتاده باشد. اگر ۵ درصد از وزن خود را در طی ۶ تا ۱۲ ماه از دست داده باشید، و یا اگر دچار هر یک از علائم فوق شدید، به پزشک خود مراجعه کنید.
علائم کاهش میل جنسی چیست؟
کسی که فاقد میل جنسی باشد، خواهان آغاز رابطه جنسی نیست، در صورت آغاز رابطه جنسی، میل جنسی پایین خود را در ناتوانی در نعوظ نشان میدهد و اگر بیمار برای اولین بار اختلال نعوظ را بدون هیچ گونه علائم جنسی قبلی و نعوظ کافی شبانه تجربه کند، احتمالاً علت روانشناسی است و اختلالی در نعوظ وجود ندارد. همچنین در مورد کاهش میل جنسی مشخص است که آیا فرد جدیدا دچار این مشکل شده یا از ابتدا این مشکل وجود داشته است.
چه عواملی باعث کاهش میل جنسی در مردان میشوند؟
علل بسیاری به عنوان عامل کاهش میل جنسی شناخته شدهاند که شامل موارد زیر میشوند:
- داروها (SSRIها، آنتی آندروژنها، مهار کنندههای 5-آلفا ردوکتاز، مسکنهای اپیوئیدی یا مخدر)
- مصرف مشروبات الکلی
- افسردگی
- خستگی
- اختلال جنسی کم فعالیت
- داروهای تفریحی
- هر گونه مشکل در رابطه
- سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
- اختلال بیزاری از رابطه جنسی
- بیماری سیستمیک
- کمبود تستوسترون
- استرس
- کمبود زمان
- سابقه سوء استفاده جنسی
- مشکلات هورمونی مانند پرکاری تیروئید
عوامل خطر کاهش میل جنسی در مردان شامل موارد زیر است:
- سن؛ به این دلیل که میزان تستوسترون به مرور زمان کاهش مییابد.
- سوء تغذیه
- سیگار کشیدن
- هر گونه شرایطی که منجر به استفاده از داروهایی میشود که باعث کاهش تستوسترون، افسردگی، هایپرپلازی خوش خیم پروستات، درد و سرطان پروستات میشود.
چگونه میتوان از مشکلات جنسی جلوگیری کرد؟
در حالی که نمیتوان از مشکلات جنسی جلوگیری کرد، مقابله با علل ایجادکنندهی این اختلال میتواند به شما در درک بهتر و مقابله با این مشکل در هنگام بروز کمک کند. میتوانید اقدامات زیر را برای حفظ عملکرد جنسی خود انجام دهید:
- هر گونه اقدامات درمانی پزشک خود را با دقت دنبال کنید.
- مصرف مشروبات الکلی را محدود کنید.
- سیگار کشیدن را ترک کنید.
- هرگونه مسائل عاطفی یا روانی مانند استرس، افسردگی و اضطراب را برطرف کنید و در صورت لزوم درمان نمایید.
- ارتباط با شریک زندگی خود را افزایش دهید.
درمان مشکلات جنسی در مردان چیست؟
برنامه درمانی بستگی زیادی به علت دقیق مشکل جنسی دارد؛ اگر علت روانی است، مراجعه به روانپزشک یا روانشناس میتواند کمک کننده باشد. اغلب بهترین راه درمانی در این شرایط، درمان شناختی رفتاری است که مورد استفاده قرار میگیرد. بعضی اوقات درمان شامل زوج درمانی است. اگر داروهای مصرفی عامل کاهش میل جنسی باشند، گاهی اوقات با سایر داروهایی که عوارضی بر میل جنسی ندارند، قابل جایگزینی هستند. در بعضی موارد تزریق هورمون هایی جنسی نیز توصیه میشود، بنابراین در صورت هرگونه تغییر در میل جنسی خود به پزشک مراجعه نمایید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
بسیاری از مردان هر از گاهی مشکلات جنسی را تجربه میکنند. با این حال، وقتی این مشکلات دائمی شوند، میتوانند باعث ناراحتی مرد و شریک زندگی وی شوند و تاثیر منفی بر روابط آنها بگذارد، پس در صورتی که به طور مداوم دچار مشکلات عملکرد جنسی میشوید، برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنید.