بحث میوههای خشک در اکثر موارد با خاطرات دوران کودکی ما عجین شده است. مخصوصا میوههای خشکی که مزهای ترش داشتند. یکی از این میوهها آلو شابلون خشک بود که طعمی ترش داشت و اندازهای به نسبت بزرگ مثلا به اندازه یک سیب گلاب نسبتا بزرگ و رنگ آن در طیف بنفش تیره تا سیاه متغیر بود. خوراکی خوشمزه میوه خشک را اغلب افراد و به خصوص کودکان دوست دارند.
آلو شابلون یکی از میوههای آبدار است که به دلیل وجود آب زیاد در آن نگهداری سختی دارد. زیرا هرچه رطوبت و آب یک میوه بیشتر باشد، زودتر خراب میشود.
به همین دلیل این میوهها را بهتر است در مقدار کم خریداری و بعد از مصرف و تمام شدن آن دوباره خریداری کنید یا اینکه حتما هرکدام را در کاغذ یا روزنامه پیچیده و سعی شود روی هم قرار نگیرند.
علاوه بر اینها بهتر است آلو شابلون کنار میوههایی مانند سیب و به و گلابی که باعث رسیده شدن باقی میوهها میشوند؛ قرار نگیرد زیرا باعث خرابی این میوه میشود.
این میوه بومی اروپا و آسیاست و در مناطق مرطوب بهتر رشد میکند و شرایط بهتری برای پرورش آن وجود دارد. البته در مناطق دیگر نیز میتوان این میوه را کاشت ولی در این مناطق طعم بهتری دارد و از کیفیت بالاتری نیز برخوردار است.
مانند انار که در بسیاری از شهرها کاشته میشود اما در شهر ساوه از مرغوبیت بیشتری برخوردار است. زیرا رطوبت و دمایی که شهر ساوه دارد باعث میشود این درخت بار بهتر و با کیفیتتری بدهد.
این میوه در مناطقی که گفته شد در فصل تابستان و در مرداد ماه میتوان برداشت کرد؛ اگر زودتر برداشت کنند باعث میشود کال و نرسیده باشد و اگر دیرتر برداشت شود ممکن است به دلیل اینکه زیاد از حد رسیده است له شده باشد و برای مصرف در مهمانی مناسب نباشد و به قیمت ارزانتر خریداری شود.
آلو شابلون دارای بتاکارتن است که بسیار برای چشم مناسب است. از طرفی میوههایی که به رنگ قرمز میباشند؛ دارای آهن بیشتری نسبت به میوههای دیگر هستند. از این میوه نیز میتوان برای افرادی که گوشت مصرف نمیکنند و با کمبود آهن مواجه هستند استفاده شود.
این گیاه برای اولین بار در قرن ۱۹ توسط مهاجرینی که از اروپا و آسیا به آمریکا سفر میکردند برده شد و با استقبال عمومی مردم آمریکا مواجه شد از آن پس بود که این میوه نیز در آمریکا در مناطقی که رطوبت مناسب و دمای معتدل داشتند کاشته میشد.
به دلیل خواص زیاد این میوه و اینکه نگهداری آن سخت است؛ در گذشته از خشک شده آن نیز استفاده میکردند و برای اولین بار مردم آسیای میانه برای استفاده از آن در تمام طول سال و ماندگاری بیشتر این میوه را خشک کرده و به مصرف رساندند. آلو شابلون خشک یکی از میوههای خشک پر طرفدار است.
امروزه دسترسی به انواع میوههای خشک شده با توجه به پخش عمده میوه خشک و خریدهای اینترنتی نسبت به گذشته آسانتر شده است.
موارد مصرف آلو شابلون خشک
آلو شابلون خشک را به صورت مخلوط با آجیل میتوان مصرف کرد، آلو شابلون خشک را به تنهایی هم میتوان استفاده کرد ولی مصرف آن با آجیلهای گرم کمی سردی آن را معتدل کرده و میتواند به عنوان مصلح کاربرد داشته باشد. آلو شابلون خشک به عنوان طعم دهنده در انواع خورشها و سوپها کاربرد ذارد.